iA


Vlag en Lading

 

Barre Weldaad is een podiumkunstengezelschap dat ramen en deuren openzet om de wereld en de stad binnen te laten en zich erdoor laat inspireren. We maken voorstellingen op de huid van de tijd, vertellen de verhalen die vandaag verteld moeten worden, zonder aan politiek te willen doen. Wij gaan op zoek naar de emotie, de schoonheid, ook al schuurt ze, doet ze pijn. Barre Weldaad kiest voor de vorm van de poëzie, in taal en beeld, want in de poëzie schuilt hoop.

VERDACHT 4.kleinJPG

De pure artistieke creatie staat centraal met ‘métier’ als sleutelwoord: modern vakmanschap, gedurfde nieuwe creaties, literaire en esthetisch hoge kwaliteit nastrevend, niet zonder ook een radar te zijn voor maatschappelijke, sociale en stedelijke tendensen. En dit voor een divers publiek dat openstaat voor kunst als uiting van schoonheid, in al zijn onvermogen tot formuleren van pasklare antwoorden op het complexe gegeven ‘het leven trachten te leven’.

Barre Weldaad vertrekt steeds vanuit ‘creatie’. Haar kernleden zijn geen acteurs, maar, regisseurs, schrijvers, componisten, ontwerpers. Het zijn makers die niet per se zelf in de spotlights willen staan, het zijn makers die de creatie, het experiment hoger achten dan hun eigen ik. Rond die kern zwermt een pool van acteurs, muzikanten en ander creatief talent. Theater is voor deze Barre Weldoeners een breed begrip: het vermengt meerdere disciplines. Meerdere podiumkunsten bestaan naast elkaar en vormen de creatie. Toch wordt steeds collectief gezocht naar de typische ‘Barre Weldaad-stijl’, een eigenheid binnen een super gedifferentieerd podiumkunstenlandschap, een herkenbare ‘landmark’.

 

Barre Weldaad lanceert ‘Jonge Weldaad’ waar onder het motto ‘En wat met theater in 2030?’ geëxperimenteerd wordt mét jonge en door jonge makers, voor een jong of minder jong publiek. _MG_5184

JongeWeldaad_web