iA


Vliegevleugelbommenwerper

Een land in oorlog. Een land waarin een volk een ander volk onderdrukt. Een land waar hele families in kampen worden gestopt en men een muur bouwt om de twee volkeren te scheiden, in naam van … in naam van wat?

Taher leeft in zo’n kamp. Elke dag gaat hij lopen langs de prikkeldraad. Hij rent de ziel uit zijn lijf, want hij wil sterk worden om piloot te kunnen worden. Op een dag ontdekt hij een gat in de muur van prikkeldraad. Hij kruipt er door en staat ineens in verboden gebied. Hij zet het weer op een lopen en belandt in de tuin van Alina. Tussen de twee kinderen ontstaat een spel van aantrekken en afstoten, van fascinatie en afkeer. Ze zijn immers vijanden van elkaar en weten niet goed hoe daarmee om te gaan. Bovendien gelooft Alina niet helemaal wat Taher haar vertelt over zijn ‘kakkerlakkenkamp’. Ze besluit om zelf ook op verkenning te gaan.

Na ons een tijdje op de theatralisering van Griekse mythes te hebben gefocust, snijdt Barre Weldaad opnieuw de andere pijler van het gezelschap aan. Met Vliegevleugelbommenwerper keren wij terug naar een thematisch rauwe, actuele realiteit. Wij willen immers blijvend de overlevingskracht en –kunst van mensen verbeelden en vertellen.

Tekst: Barbara Vandendriessche
Regie en scenografie: Barbara Vandendriessche
Acteurs: Janne Desmet en Matthias Meersman 
Productieleiding en licht: Ludo van Craen

 

Een familievoorstelling voor iedereen vanaf 10 jaar
schoolv: 3de graad basis en eerste jaar secundair
Max. aantal lln.: 250

Eerste voorstelling 29/09/2011 in CC de Warande Turnhout
REISPERIODE 2011-2012: einde september tot 15 december 2011