iA


ADHD

Zeer beweeglijk theater rond ADHD

Joeri heeft ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder).
Hij kan zich moeilijk concentreren en is “een beetje overbeweeglijk”. Joeri is een jongen met wisselende stemmingen. Het ene moment zit hij aan z’n lessenaar zoals elk ander kind, het volgende moment verliest hij alle controle en vliegt hij – bijna letterlijk – op de gang. Joeri weet dat hij de mensen waar hij om geeft teleurstelt. Voor hen, en vooral voor zijn moeder, wil hij zijn uiterste best doen om het duiken, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan onder controle te houden.

‘A lle D agen H eel D ruk’ zuigt je mee in de kolkende maalstroom van woorden en bewegingen van een hyperactief kind. Een kind waar je gek van wordt, maar ook gek van bent. Een schat van een kind dat vecht tegen de kortsluitingen in zijn hoofd.
Door tal van grappige anekdotes en pijnlijk trieste momenten vertelt Joeri zijn verhaal. En dit met de vaart van “een bal die vierentwintig uur per dag stuitert”. ‘A lle D agen H eel D ruk’ wil bijdragen tot het beter begrijpen van wat er omgaat in een kind met ADHD, dat nog al te vaak ten onrechte bestempeld wordt als een “ettertje met een slechte opvoeding”.

“Ik heb geen idee waarom ik het niet kon opbrengen om naar de juf te luisteren. Het was alsof al haar woorden een grote ketting van zinloze letters en geluiden vormden. In mijn oren klonk het eerder als circusmuziek dan als woorden en zinnen.”

Tekst: Wim Van de Velde
Spel: Brigitte de Man & Wim Van de Velde
Beweging: Marie De Corte
Kostuums: Heidelinde Vereecke
Een familievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar
Een co-productie Barre Weldaad – Kip met Kop vzw
Met dank aan CC De Fabriek Sint-Lievens-Houtem en Turnkring Volharding Essen.